top of page
p10-11
p32-33
p38-39
p138-139

Inspiratienota Wonen in Gent

 

Om de vele uitdagingen op het vlak van wonen aan te gaan, heeft Stad Gent einde 2017 een Taskforce Wonen opgericht.

Tegelijkertijd begon de dienst Wonen aan een inspiratienota voor het toekomstige woonbeleid in Gent. Voor de samenstelling hiervan deed Gent een beroep op de expertise van Atelier Romain: Brecht Vandekerckhove  was mede-auteur van de inspiratienota voor de hoofdstukken in verband met stadsregionaal woonbeleid, een woonvisie op 2030, een brede visie op woonkwaliteit, grond-positie als stad en als actor, loskomen van het gekende woonmodel, stad en sociale stijging, …

 

Deze inspiratienota is geen klassieke woonstudie. Het is het verhaal van wonen in Gent voor jong en oud, alleenstaanden en gezinnen die hier graag zouden blijven wonen maar het daar steeds moeilijker mee hebben. Het is het verhaal van een zeer succesvolle stad die kampt met groeipijnen en huishoudens die achterblijven op de woonmarkt. Brecht werkte hiervoor samen met Dirk Geldof (hoofddocent Faculteit Ontwerpwetenschappen Universiteit Antwerpen en onderzoeker Kenniscentrum Gezinswetenschappen Odisee.

Op donderdag 22 november 2018 werden zowel de beleidsaanbevelingen vanuit deze Taskforce als de inspiratienota van de dienst Wonen aan het grote publiek voorgesteld. De inspiratienota geeft een omgevingsanalyse en stelt de vraag welke richting het woonbeleid zou moeten uitgaan.

De inspiratienota kan hier gelezen worden

bottom of page