top of page
noun-arrow-2601665.png

Uitbreiding Veneco Destelbergen

In opdracht van Veneco en in samenwerking met Havana architectuur, Denc! studio en studiebureau Schoonackers maakt Atelier Romain een landschapsplan op rond de uitbreiding van het Veneco-kantoor ter hoogte van de Dendermondsesteenweg in Destelbergen.


Het landschapsontwerp gaat op verschillende schalen aan de slag met elementen uit de directe omgeving. De dialoog tussen gebouw en straat versterken we vanuit een zelfde logica als bij de historische landgoederen. Ze wordt leesbaar gemaakt door het versterken van de groenstructuur ten oosten en westen van de bouwzone. We maken de vista markant.Daarnaast vormt het behoud van het bestaande bomenbestand een belangrijk uitgangspunt. Het grid van haagbeuken is een structuur die nu al aanwezig is maar in de toekomst pas ten volle leesbaar wordt. Dit grid kan blijven evolueren – door natuurlijke uitval ontstaat een levendiger beeld. Onder de kronen door biedt het vergezichten.


Aan de kant van de oostelijke parking wordt een dens grid aan berkenbomen aangeplant, dat inspeelt op het bestaande. De berken vormen een achtergrond die een fascinerend spel van licht en schaduw biedt aan de bezoeker of passant. Het grid versterkt de aswerking van het bestaande pad.


Aan de zijde van het Panhuisstraat trekken we het landschap van de Scheldevallei naar binnen via het herprofileren van de gracht en het aanplanten van een elzenbroekbos. Dit is een boomstructuur die al voorkomt op de site van het woonzorgcentrum en en die we doortrekken op het terrein van Veneco. Het grid van haagbeuken en berken wordt doorgetrokken vanuit de site van Veneco naar het WZC. Deze drie structuren verweven de twee sites met elkaar.

Opdrachtgever:

Veneco

Team: 

Jaar:

2023 - ...

Atelier Romain - Havana architectuur - Denc! studio - studiebureau Schoonackers

beschrijving
bottom of page