top of page
noun-arrow-2601665.png

Maquette Oude Dokken Gent

In 2019 was het masterplan van de Oude dokken 15 jaar oud. Afgelopen jaren is er heel wat op gang gebracht en al heel wat in uitvoeringsfase of gerealiseerd. Ter ere van dit jubileum wenst sogent de evolutie van het stadsontwikkelingsproject te communiceren naar de buitenwereld aan de hand van een maquette die gepresenteerd werd op een tentoonstelling in de gebouwen van sogent.

Deze meegroeimaquette toont welke deelprojecten al uitgevoerd of concreet zijn, alsook wat er nog op het programma staat. Gronden die momenteel nog wachten op een concrete invulling, worden in beeld gebracht aan de hand van suggestieve volumes gebaseerd op het RUP. Aangezien de maquette opgevat is als een legpuzzel, kunnen deze deelprojecten eenvoudig vervangen indien ze concreet worden. Zo blijft de maquette steeds up-to-date. Atelier Romain staat ook in voor de uitvoering van deze aanvullende puzzelstukken.

De legpuzzel maakt het ook mogelijk voor Stad Gent en sogent om aparte deelprojecten mee te nemen op terrein, in kader van bijvoorbeeld vergaderingen of participatieve momenten met de buurt.

Opdrachtgever:

SoGent

Team: 

Jaar:

2019

Atelier Romain

beschrijving
bottom of page