top of page
noun-arrow-2601665.png

Gaverdomein Deerlijk

Atelier Romain + MAF Architecten zijn via Oproep WinVorm geselecteerd voor het ontwikkelen van een toekomstvisie voor de site van het Gaverdomein en de aanpalende depot-site.


Het huidig momentum rond de herlokalisatie van enkele gemeentelijke diensten biedt een ultieme kans om na te denken over heropleving van het Gaverdomein. Het Gaverdomein is strategisch gelegen en kan een zeer belangrijke functie opnemen als impuls en hefboom voor de gehele gemeente. Duurzaamheid en circulariteit staan hier voorop. Historische locaties zoals het Gaverdomein spelen reeds vanouds een belangrijke rol in het landschap, als culturele plekken die elementen van langdurige veerkracht en zelfvoorziening in hun ontwerp bevatten. In tijden van stedelijke verdichting en intensifiëring hebben we de kans om deze uitgelezen plekken te herstellen tot een actief en waardig onderdeel van het landschap. We bouwen voort op zowel de culturele, de sociale als de erfgoedwaarde van het Gaverdomein in de context van de omliggende wijken, de gemeente en het ruime omliggende landschap.

Het ontwikkelen van een toekomstvisie gebeurt in wisselwerking met ruimtelijk ontwerpend onderzoek en de opmaak van een masterplan binnen een sterk verweven co-creatief traject.

Opdrachtgever:

Gemeente Deerlijk

Team: 

Jaar:

2022 - 2023

Atelier Romain - MAF Architecten

beschrijving
bottom of page