top of page
noun-arrow-2601665.png

Haalbaarheidsstudie Daknamstadion/-site

Samen met Goedefroo Architecten, BDO Corporate Finance, Traject Mobility en Freestone Advisory maakten we een haalbaarheidsstudie op voor het profvoetbalstadion KSC Lokeren-Temse en de sport- en recreatiesite op Daknam. Na evaluatie van de huidige staat van de gebouwen, de ruimtelijke analyse en het in beeld brengen van de ruimtebehoeften, werd beslist twee uiterste scenario’s verder te onderzoeken naar wenselijkheid en haalbaarheid op verschillende vlakken.


1. Het ‘stay’ scenario onderzoekt de mogelijkheid van een grondige renovatie/herbouw van een profvoetbalstadion op de huidige plek met de bijkomstige voorzieningen zoals parking en fietsenstalling. Ook de jeugdvoetbal behoudt zijn plek op Daknam in dit scenario.


2. Het ‘leave’ scenario onderzoekt de herlokalisering van het profvoetbalstadion naar een andere locatie in Lokeren en de uitbouw van de site op Daknam als sport- en recreatiesite voor de stad waar de jeugdvoetbal zijn plek behoudt en verder kan uitbreiden, en waar ook heel wat andere sportverenigingen geclusterd worden.


Voor de verschillende scenario’s zijn ondermeer volgende aspecten onderzocht: mobiliteitsgeneratie, totale bekomen programma, ruimtelijke inpassing van het nieuwe/uit te breiden programma op Daknam, fasering/timing en financiële haalbaarheid. De twee scenario’s zijn tot slot ten opzichte van elkaar vergeleken via een kwalitatieve en financiële afweging. Deze haalbaarheidsstudie biedt de stad de nodige handvaten om gefundeerde keuzes te maken voor zowel de toekomst van het profvoetbalstadion als de sport- en recreatiesite op Daknam.

Opdrachtgever:

Stad Lokeren

Team: 

Jaar:

2022 - ...

Atelier Romain - Goedefroo Architecten - BDO Corporate Finance - Traject Mobility - Freestone Advisory

beschrijving
bottom of page